Matte refererar!

Efter första höstmatchens stora nederlag tog sig DamU- tjejerna samman och presterade en kollektiv arbetsinsats med stundtals fint spel, speciellt i den andra halvleken. Efter en halvtimme bestämde sig Madde för att ta bollen ute vid hörnflaggan och sedan bara avancera rakt in framför mål och sätta bollen. En fin soloprestation av Madde som gav en rättvis ledning. Lödde var dock inte helt ofarliga i sina attacker, men det var SGIF/IFS som hade spelövertaget. En frispark från 17 meters avstånd efter en kvart i den andra halvleken ökade på ledningen till 2-0 då Julia Östensson drog på ett skott som satt klockrent i krysset. Hemmalagets fina spel firade triumfer under den andra halvleken och det var endast en duktig målvakt i Lödde samt stolpe och ribba som gjorde att ställningen förblev 2-0. När sedan Lödde med en kvart kvar fick in bollen i mål efter en hörna, blev det lite skärrat i hemmalage. Augustas smarta framspelning till en framstormande Elsa gjorde dock att Elsa kunde sätta 3-1 och då dödades matchen med fem minuter kvar. Skönt att få en seger efter den tråkiga premiären.