Mats refererar!

Den på förhand svåra matchen mot Hittarp visade sig bli precis lika jobbig som vi misstänkte. Hittarp tog tag i taktpinne rätt omgående och med både tur och skicklighet lyckades de inte göra något mål i den första halvleken, utan det var i stället SGIF/IFS som gjorde första målet genom att Julia Östensson satte en straff. Under den andra halvan av den första halvleken hade vi lyft upp spelet och i det läget var det ändå inte oväntat att vi skulle kunna ta ledningen. Den andra halvleken startade helt okey, men ju längre matchen gick desto mer tryckte Hittarp på, men deras avslut hamnade utanför eller ovanför målramen om inte Julia stod i vägen genom många fina räddningar. Till slut gick det inte att stå emot utan den blev 1-1. Därefter avlöste målchanserna sig och Madde fick ett friläge och med tio minuter kvar så gick hennes härliga långskott i en fin båge över målvakten och in i närheten av krysset. De sista tio minuter blev en lång jakt av Hittarp och klockan tickade på. Med fyra minuter kvar får laget till en målchans där bollen slutligen hamnar i stolpen och returen utanför. En kraftig utandning men förhoppningar om att vi skulle kunna freda målet, men klockan tickar upp mot 89 minuter och 58 sekunder och då händer det att Hittarps anfakllare springer sig fri i mitten och stötter in bollen i mål. 2-2 med matchens absolut sista spark. Ridå. Riktigt surt, men som matchen gestaltade sig var det inte rättvist om vi hade vunnit, men TVÅ sekunder? I och med matchen är tabellen slutspelad, och i den jämna tabellen visade det sig att målet gjorde att vi slutade på sjunde plats i stället för en fjärdeplats om vi hade hållt ledningen. Prata om små marginaler. Nu startar serien om i höst och vi har visat att vi håller jämna steg med alla föreningar som har sina A-lag i div 1 och div 2. Starkt jobbat tjejer denna vår.