Matte refererar!

Ett våldsamt åskväder med blixtar och dunder försenade matchstarten med en halvtimme, men det var den sista knallen i minut 89, som var matchens viktiga behållning. Och den knallen stod Klara Einarsson för, när hon fick förtroendet att avgöra matchen på en straff, när det då stod 2-2. Klara höll nerverna i styr och dundrade in straffen till 3-2 och den sista minuten spelades sedan skickligt av. Annars var det en bra start från hemmalaget, och vi skapade ett antal fina chanser under matchens första tio minuter, där det borde blivit mål. Mål blev det senare av Klara Einarsson, som blev helt frispelad av en underbar passning av Hannah Eriksson. IFS/SGIF fortsatte spela bra i den första halvleken och ledningen borde varit någon boll till. Men i den andra så svänger det om och Kvidinge får tag i spelet och vi blir lite mer passiva. Det slutar olyckligtvis med att My Jönsson får två chanser, som hon sätter och har därmed vänt matchen till Kvidinges fördel. Med en kvart kvar forcerar Madeleine Svernedal in en hörna med hjälp av Maja Johnsson och jakten blir intensivare. Det slutar som tidigare nämnts med att Klara tar sig in i straffområdet med en minut kvar och blir fälld, vilket genererar en straff, som hon sätter. I den första halvleken gör Catrin Kleist en viktig räddning med en utboxning vid krysset, som säkert var moralhöjande för alla. Catrin ska även ha eloge för att på eget bevåg flugit hem från Stockholm bara för matchen och sedan tillbaks igen under onsdag morgon. En viktig seger, som gav ett lyft upp till tredjeplatsen i serien.