Mats refererar!

Damerna börjar närma sig höstens seriepremiär, som är om en vecka och därför testade man formen mot Farstorp, som ligger ungefär på samma plats som IFS/SGIF i sin div 4-serie. Matchen började lyckosamt då Louise Hansen redan efter fem minuter drog nytta av ett misstag av bortalagets målvakt och säkert satte 1-0. I halvlekens slutskede var det dock Farstorp som fick till ett mål i en rörig situation framför Julia Wennström i målet. Relativt rättvist då Farstorp hade mest spel, men IFS/SGIF hade de flesta och farligaste chanserna. I den andra var det Farstorp som fick till en ledning när man fick nicka in en hörna i mål. IFS/SGIF hade dock övertagit spelet och ju längre matchen led, ju farligare blev målchanserna. Med cirka en kvart kvar lyckades Klara Einarsson kvittera genom ett bra genombrott och ett snabbt skott. Hemmalaget fick sedan chansen att sätta en hörna med fem minuter kvar och först krigar Louise Hansen fram bollen och sedan kommer Madeleine Svernedal och forcerar in bollen i mål. Detta blev vinstmålet och ett bra kvitto på att laget orkar vända ett underläge genom att kriga sig fram mot slutet. Frida Petrisson ska ha dagens plus för en, i det närmaste, felfri insats i mittförsvaret.